Jüdisches Leben in EuropaMit der Hilfe des Himmels

Promises - endlich auf Video!


 

[friedensbewegung.zionismus.info]
is part of hagalil.com / hagalil.co.il network

טורקיה מארחת שיחות אזוריות:
המאבק בשפעת העופות

כתבת ה"ג'רוזלם פוסט" מדווחת על מפגש ראשון של אנשי שירותי הבריאות והווטרינריה מישראל, הרשות הפלסטינית וירדן, במטרה להתכונן לשפעת העופות. "המומחים נפגשו בחסות האירגון המזרח-תיכוני לפיקוח על מחלות מידבקות...

יוזמה פלסטינית לקידום דמוקרטיה:
דיבורים על דמוקרטיה
המחבר מתייחס להחלט הקונגרס האמריקני "המתנה את הסיוע הכלכלי העתידי לרשות הפלסטינית בהדרת החמאס מהבחירות הקרובות למועצה המחוקקת, המתוכננות ל- 25 בינואר," ולהצהרה דומה של הממונה על יחסי החוץ של האיחוד האירופי, חאווייר סולאנה.

בשידור חי:

מבט חדש על ישראל
דאוד כותאב
דאוד כותאב, מנהל המכון לתקשורת מודרנית באוניברסיטת אל-קודס, אומר שמראות ההינתקות בטלוויזיה הערבית גרמו להומניזציה של המתנחלים הישראלים והקיצונים היהודים. "גם העיתון הפלסטיני המוביל, אל-קודס, נאלץ להתמודד עם הפן הריגשי של הפינוי. העיתון פירסם מאמר מערכת... על השפעת התמונות של מתנחלים בוכים וחיילים ישראלים המחבקים אותם. המסקנה היתה שמראות כאלה היו יכולים להימנע אלמלא תפסה ישראל את האדמות הפלסטיניות... אבל זה לא המעיט ממידת ההשפעה של המראות האלה על הפלסטיני הממוצע."

מאז תחילת ההינתקות:
לא עוד מדינה מצורעת
גרשון בסקין
גרשון בסקין, המנהל הישראלי של המרכז הישראלי-פלסטיני למחקר ולמידע, מתאר את חוויותיו באירוע הבינלאומי הראשון שהשתתף בו מאז תחילת ההינתקות. "השפעת הנסיגה על המשתתפים הישראלים ברורה. הם כבר אינם המצורעים בסביבה הבינלאומית. הם מתקבלים בברכה, ואף יותר מזה... היום ניגשו אלי המשתתפים מסוריה ומלבנון וביקשו לפתוח בשיחה – לא בחשאי, אלא ממש לעיני כולם. המוניטין הבינלאומי של ישראל הגיע לרמות חדשות."

מפת הדרכים:
לאחר עזה
דניס רוס
דניס רוס, המתאם המיוחד למזרח-התיכון של ממשל קלינטון, מונה צעדים שממשל בוש יכול לנקוט בהם על-מנת לסייע למנהיג הפלסטיני מחמוד עבאס לבנות את הסמכות שלו. "זה לא יהיה קל, וזה ידרוש זמן. זה ידרוש תיווך מהסוג שהממשל נמנע ממנו עד כה... אבל ההינתקות מעזה פותחת הזדמנות, והזדמנות זו תיסגר עבור שרון ועבאס אם הממשל לא יכיר במקום שאנו נמצאים בו ובמה שנחוץ כעת."

שרון ועבאס יכולים לנצח שניהם
חאליל שיקאקי
הסוקר המפורסם חאליל שיקאקי אומר שתיאום בין הרשות לישראל לגבי השלב שלאחר הנסיגה מעזה, בשילוב עם הקפאת ההתנחלויות בגדה המערבית, עשוי להוביל לתוצאות חיוביות ביותר לשני הצדדים. בין השאר –המתונים יכולו לזכות בהישגים מרשימים בבחירות הקרובות לפרלמנט הפלסטיני, והרשות תוכל לאסוף את הנשק מהקיצונים. היעדר תיאום, לעומת זאת, יגרום מן הסתם לכך שחמאס ינכס לעצמו את ההינתקות, והתוצאות יהיו קשות עוד יותר מאלו של הנסיגה הישראלית מדרום-לבנון.

אמפתיה לא שוויונית
סמיר שהאטה
סאמיר שהאטה, מרצה מצרי-אמריקני באוניברסיטת ג'ורג'טאון, תוהה מודע קל יותר לאמריקנים להזדהות עם הסבל של תושבי לונדון מאשר עם סבלם של מצרים, סעודים או עיראקים, ומקווה שהכרה באנושיות המשותפת לכולנו תביא לשיפור בביטחון הקולקטיבי. "... עד אשר נצליח לחוש אהדה לכל קורבנות הטרור בלי קשר ללאומיות, לצבע העור או לדת שלהם – בין אם הם מצרים או בריטים, פלסטינים או ישראלים, עיראקים או אמריקנים – צפוי לכולנו עוד סבל רב."

חברים יקרים – טעינו
במבי שלג
במבי שלג, עורכת "ארץ אחרת", מאמינה כי יתכן שהמתנחלים הדתיים הביאו על עצמם חלק משברון הלב של ההינתקות בגלל הבידוד שלהם משאר העולם. "השילוב שבין תחושת העוצמה הפנימית, היודעת את הדרך, לבין השנאה שחווינו מצד האליטות הישנות, שנלחמו בחלומותינו ליישב את הארץ כולה, גרמה לרבים מאיתנו להפסיק להתמודד עם השאלות הכבדות שהונחו לפתחנו. למשל: מה נעשה עם שלושה מיליון וחצי פלשתינים חסרי זכויות אזרח?"

מפולין לסירוב מצפוני
אלישע בסקין
אלישע בסקין מסבירה מדוע החליטה לא לשרת בצה"ל, והעדיפה לשרת את ארצה בשירות הלאומי. "זה קרה בקראקוב, לאחר שבוע מאוד טעון של מסע אל התקופה האפלה ביותר בהיסטוריה היהודית... זה היה הרגע שבו העבר, ההווה והעתיד שלי התכנסו כולם יחד. נקלעתי למצב מגוחך – תפילת שבת בבית-כנסת בפולין וריקוד עם מתנחלות דתיים מהגדה המערבית, לאחר שבוע שבו התעמקנו באופן שבו הגזענות, הכיבוש והשינאה כמעט וגרמו להשמדה מוחלטת של עמי.

אליאס תומא
מדוע על ישראל לסגת מכל הגדה המערבית ורצועת עזה?
לאור הדיונים שהתקיימו לאחרונה על "כוונתה של ישראל להשאיר בידיה חלקים של הגדה המערבית, כפי שהוגדרה על פי גבולות הפסקת האש לפני ה-4 ביוני 1967 – גם במקרה של הסכם שלום מקיף עם הפלסטינים", אליאס תומא, פרופסור אמריטוס לכלכלה באוניברסיטת קליפורניה, מסביר מדוע רק נסיגה מוחלטת תוכל להביא לשלום וליציבות באיזור. (מקור: AMIN.org, 2 באוגוסט 2004)

יוסי אלפר
קודם כל שימו קץ לסכסוך
בתוך כדי בחינה של הקצאת המשאבים המקומיים והבינלאומיים להפחתת ההפרות של זכויות-אדם בידי  ישראלים ופלסטינים כאחד, יוסי אלפר שואל: "אם יש אופציה של פריסת משאבים דיפלומטיים ואחרים בכיוון כזה או אחר, האם הגישה הנכונה ביותר אינה להקדיש את מלוא המשאבים לסיום הכיבוש והסכסוך ולא להקלת ההפרות של זכויות-אדם בתנאי סכסוך?" (מקור: Bitterlemons.org, שני באוגוסט 2004)

מאמר המערכת של ה"ג'ורדן טיימס"
מה מכתיב השכל הישר
מאמר המערכת הזה מציג בקווים כלליים את חששותיה של ירדן לגבי "חומת הביטחון" המוקמת בגדה המערבית, ומדגיש את העובדה שהאינטרסים הלאומיים של ירדן ייפגעו אם החומה תושלם ושאיפותיהם של הפלסטינים למדינה משל עצמם לא יתגשמו. (מקור: The Jordan Times, השני באוגוסט 2004)

מאמר מערכת של ה"דיילי סטאר":
זה הרגע לעורר את חזית השלום במזרח-התיכון

"'עכשיו' הוא תמיד הרגע הנכון ליוזמות פעילות שמטרתן להניע את תהליך השלום. אבל לרגע זה, ולשבועות הקרובים, יש סיכוי גבוה במיוחד להניב תוצאות חיוביות."
(פורסם במקור ב"דיילי סטאר" ב- 9 ביולי 2004)

שירה הרצוג
צריך לרדת מהגדר במזרח-התיכון
החלטתו של בית-הדין הבילאומי בנוגע לחוקיות גדר הביטחון, אומרת שירה הרצוג, צריכה להיתפס בשני הצדדים כהזדמנות לשנות אסטרטגיה ולאמץ גישה שתקדם את האינטרסים שלהם בטווח הארוך יותר.
(פורסם במקור ב"גלוב אנד מייל" ב- 10 ביולי 2004)

שמואל גרינבאום
ההתמודדות שלי עם הטרגדיה: מאבק בטרור באמצעות טוב-לב

לאחר שאשתו נהרגה בפיגע התאבדות, החליט גרינבאום להתחמש בטוב-לב, וגייס יותר מ- 10 אלפים אנשים שיצטרפו אליו לקמפיין של מעשים טובים.
(פורסם במקור ב- Partners in Kindness ביולי 2004)

יהודים, נוצרים ומוסלמים:
תחת כנפיו של אל אחד

ד"ר ברנרד סבלה קורא לשלוש הדתות המונותאיסטיות להתאחד סביב האל המשותף להן. הוא קורא למתפללים להתגבר על האתגר שמציב ההבדל ביניהם, ולכלול בתפילתם גם את המאמינים האחרים. "אם נעשה זאת, נתחיל לרפא את פצעי ההיסטוריה, לבנות שלום ולהגיע בסופו של דבר לפיוס תחת כנפי יהוה-אלוהים-אללה האחד והכל-אוהב." - (פורסם במקור במועצת הכנסיות המזרח-תיכונית, ב-19 ביוני 2004)

דרושה:
חד צדדיות פלסטינית

דאוד כותאב מדגיש כי פעולה חד-צדדית של אחד הצדדים גוררת פעולה דומה בצד השני. מכיוון שהניסיונות החד-צדדיים הקודמים של הפלסטינים לא עלו יפה, הוא אומר, "נחוץ בדחיפות שהרשות הפלסטינית תנסה לבצע עוד מהלכים פוליטיים שיעזרו להתניע בדחיפה משא-ומתן דו-צדדי אמיתי." - (פורסם במקור ב- Amin.org ב- 18 ביוני 2004)

רצועת עזה:
אבלו של קומיקאי
השחקן שלמה וישינסקי, שבנו נהרג בעת שירותו הצבאי ברצועת עזה, מדבר על חשיבות החתירה להשלום. וישינסקי, המככב בימים אלה בסאטירה פוליטית שבה ראש הממשלה לשעבר גולדה מאיר מעודדת את שרון לכרות הסכם שלום עם הפלסטינים, דן במאמציו המקצועיים והאישיים לתמוך בנסיגה ישראלית מרצועת עזה. - (פורסם במקור ב- Bitterlemons.org ב- 10 ביוני 2004)

מוסף מיוחד:
הסידרה על המזרח-התיכון רבתי

מאמר הפרשנות הבא הוא אחד מעשרה מאמרים על המזרח-התיכון רבתי, מאת מחברים ערביים, ישראלים, טורקים, אירופים ואמריקנים. המאמרים הוזמנו על-ידי שירות CGNews בשיתוף עם העיתון "אל-חייאת". ניתן לפרסם מחדש את המאמרים בלא תשלום, בכל אמצעי תקשורת או אפיק חדשותי. במקרה זה, אנא ציינו כי "המאמר הוא חלק מסידרת מאמרי עמדה על יוזמת הרפורמה של ארצות-הברית למזרח-התיכון רבתי, בהפצת שירות CGNews."
תקציר המאמר העשירי בסדרה:
ניזאר עבד אל-כאדר: קידום מאמצי הרפורמה במזרח-התיכון
המחבר והפרשן הפוליטי ניזאר עבד אל-כאדר בוחן את תגובותיהן של מדינות ערב ליוזמה למזרח-התיכון רבתי. עקב המלחמה בעיראק והסיכסוך הישראלי-פלסטיני, מתנגדים מנהיגים ערביים רבים לתוכנית שיזמה ארה"ב. אך עבד אל-כאדר קורא ל"דיאלוג פאן-ערבי כן, במטרה לגבש תוכנית שעל בסיסה נזמין את האו"ם, את ארה"ב ואת האיחוד האירופי לנסח לעצם תפקיד חיובי, הנחוץ לתמיכה בתהליך הרפורמה." - (פורסם במקור במהדורת CGNews באנגלית ב- 25 ביוני 2004)

זיאד אסאלי:
נחוצה אסטרטגיה פלסטינית

זיאד אסאלי, נשיא "כוח המשימה האמריקני לפלסטין" בוושינגטון, מדגיש כי הזעם, הקינות וגילויי השנאה הקולניים המופנים כלפי אמריקה ונשיאה, וכלפי ישראל וחלק מהמשטרים הערביים, תורמים אולי לפורקן הכעס, אבל אינם מהווים תחליף לחשיבה אסטרטגית שקולה. המהלך הנכון עבור הפלסטינים הוא לנצל את ההזדמנות ולהתקדם לקראת בחירות דמוקרטיות שיאפשרו פשרה ברוח פיתרון שתי המדינות. (פורסם במקור ב- Bitterlemons.org ב- 26 באפריל 2004)

יוסי אלפר:
למרות הכול -  צעד בכיוון הנכון

יוסי אלפר מנתח את תוכנית ההתנתקות של שרון וטוען, כי יש לתמוך בנסיגה המתוכננת משתי סיבות: "ראשית, יש לברך על כל צמצום בהיקף הכיבוש הישראלי; ושנית, סביר שבטווח הארוך התקדים של נסיגה ושל פירוק התנחלויות יתגלה כמשמעותי יותר מאשר כוונתו השקופה של שרון לנצל את הנסיגה משטח כבוש אחד (עזה) כתירוץ להישאר בשטח כבוש אחר (הגדה המערבית)." (פורסם במקור ב- Bitterlemons.org ב- 26 באפריל 2004)

כריסטופר פאטן:
תהליך השלום במזרח-התיכון

הנציב האירופי לקשרי חוץ, כריסטופר פאטן, דן במצב תהליך השלום במזרח-התיכון, בעקבות הצהרתו של ג'ורג' בוש לאחר פגישתו עם אריאל שרון. פאטן מגדיר חמישה נושאים שיש להתייחס אליהם "אם רוצים להפיק משהו חיובי מהמצב הנוכחי." (פורסם במקור ב"ג'ורדן טיימס ב- 26 באפריל 2004)

מוסף מיוחד: הסידרה על המזרח-התיכון רבתי / המאמר השלישי בסדרה
פמלה ורוברט פלטרו: מבט מוושינגטון

רוברט ופמלה פלטרו מנתחים את יוזמת הנשיא בוש למזרח התיכון רבתי, שטרם פורסמה רשמית, ובוחנים כיצד יכולה היוזמה להתייחס באופן משמעותי לצרכים של "ממשלות ואישים ערביים המעוניינים ברפורמה." בהקשר זה מציגים בני-הזוג פלטרו את היעדים של יוזמת השותפות למזרח התיכון (MEPI), כלי פוליטי ופיננסי שהוקם כדי לתמוך ברפורמה במזרח-התיכון. (פורסם במקור ב- CGNews ב- 30 באפריל 2004)

פלסטינים:
ההמתנה הארוכה לשלום
אליאס ה. טומא, פרופסור אמריטוס לכלכלה באוניברסיטת קליפורניה דן באסטרטגיה הפלסטינית של המתנה להתערבות חיצונית כדי לפתור את הסיכסוך הישראל. הוא קורא לפלסטינים "ליזום ולהציע פתרונות שישראל לא תוכל לדחות, גם אם פתרונות כאלה כרוכים בפשרות קשות מצדם." (פורסם במקור ב- Amin.org ב- 1 במארס 2004)

יש להחיות את יוזמת השלום:
אבל הפעם תעשו את זה כמו שצריך

מאמר המערכת משבח את קריאתו החוזרת של המלך עבדאללה ה- II להחיות את יוזמת "שטחים תמורת שלום" שנוסחה בפסגה הערבית בביירות ב- 2002. במאמר נטען, כי כדי שתצליח, היוזמה צריכה לכלול מסע רציני ברמה המדינית ובתחום דעת הקהל, כדי להביע בפני העם היהודי והישראלי את הרצון הערבי בשלום הוגן וצודק. (פורסם במקור ב"דיילי סטאר" 12 במארס 2004)

מטפסים במדרון:
בחיפוש אחר מכנה משותף

ביל ברודוויי מדווח על זכייתה של משלחת "שוברים את הקרח" בפרס של אירגון  Search for Common. הפרסים מציינים תרומות משמעויות לגישור הפערים בין בני-אדם, מציאת פתרונות לבעיות בלתי-פתירות לכאורה וחידוש התקווה במקומות שבהם נשחקה. (פורסם במקור ב"וושינגטון פוסט" ב- 6 במארס 2004)

ההפגנה האינטראקטיבית הראשונה בעולם:
לצאת מעזה, להגיע לז'נבה
ביום ד' -24/03/04 תתקיים ההפגנה האינטראקטיבית הראשונה בעולם תחת הכותרת "כן להסכם: תומכים ביוזמת ז'נבה!"...

מסמך ז'נבה, ניצוץ של אור באפלה:
האם יביא ישועה לשני העמים?
העיתונאי והסופר מוחמד דראגמה דן במסמך ז'נבה ומדגיש את תוכנו "המאוזן", שיוכל לשמש  מסגרת לפיתרון הסיכסוך הישראלי-פלסטיני בעתיד. אף כי המסמך כולל ויתורים כואבים בשני הצדדים, יש בו "איזון שיאפשר לו להתקבל על-ידי שני העמים." (פורסם במקור במהדורה האנגלית של CGNews  ב- 20 בפברואר 2004)...

בהדמייה של מושב האו"ם:
בני נוער מנסים לפתור את הסיכסוך

מחלוקות אזוריות ועולמיות לבשו השבוע גוון חדש: יותר מ- 300 בני-נוער ישראלים ופלסטינים נכנסו זה לנעליו של זה במסגרת הדמייה של דיון באו"ם, שנערכה בישראל. ישראל היא המדינה היחידה שבה הדמייה כזו כוללת גם ועדה לגישור בבעיות ישראליות-פלסטיניות. בוועדה זו, בניגוד לוועדות האחרות,  התלמידים מציגים את השקפותיהם ולא משחקים במשחק תפקידים. (פורסם במקור ב"ג'רוזלם פוסט" ב- 7 בפברואר 2004)...

מה צריך לעמוד בראש סולם העדיפויות של מנהיגים דתיים?
השלום, ולא הסיסמאות הלאומניות!

רמי חורי מדגיש שהמנהיגים הדתיים צריכים לתמוך באופן מובהק יותר בשלום צודק, וקורא לאחמד קריע (אבו-עלא) להנהיג את המאבק בקשיים הפנימיים שאיתם מתמודדת הרשות הפלסטינית בטרם יפנה לעזרה מאחרים. (פורסם במקור ב"דיילי סטאר" ב- 13 בפברואר 2004)...

דאוד כותאב:
ארוחת בוקר עם ידיד ישראלי
העיתונאי הפלסטיני דאוד כותאב מתאר מפגש עם ידיד ישראלי על ארוחת-בוקר בבית-קפה במערב-ירושלים, שבמהלכה התווכחו על תוכנית הנסיגה החד-צדדית מעזה שהציג לאחרונה ראש הממשלה אריאל שרון. (פורסם במקור ב- Amin.org ב- 16 בפברואר 2004)...

מ.ג'. רוזנברג:
חומות הכאב
מ.ג'. רוזנברג, האחראי על ניתוח המדיניות בפורום למדיניות בנושא ישראל ועורך לשעבר של ה"ניר איסט ריפורט" של אייפאק, מספר על ביקורו האחרון לישראל ועל חוויותיו בעת ביקור בחומת ההפרדה באבו-דיס. (פורסם במקור בפורום למדיניות בישראל, ב- 13 בפברואר 2004)...

דברה דה-לי

רוב דומם בעד השלום
דברה דה-לי, נשיאה וסמנכ"לית של אירגון "אמריקאים למען שלום עכשיו", מנתחת סקר שנערך בקהילה היהודית האמריקנית בין ה- 12 ל- 15 בינואר השנה. דה-לי קוראת תגר על הדעות הרווחות לגבי עמדות הקהילה ביחס למעורבות פעילה ומאוזנת יותר של ארצות-ברית כמתווכת בין הישראלים לפלסטינים...

יוסי ביילין
יציאה לא נכונה מעזה
יוסי ביילין, מאדריכלי הסכם ז'נבה, בוחן באופן ביקורתי את הכרזתו של ראש הממשלה אריאל שרון על כוונתו לסגת באופן חד-צדדי מעזה ומכמה התנחלויות בגדה המערבית. ביילין טוען כי "למרות כל הפחדים הקיימים בציבור לגבי הסכם קבע [...] קשה להתעלם מכך שהינתקות חד-צדדית מותירה בידי ישראל, במקרה הטוב, את מה שהסכם מלא היה מותיר בידיה במקרה הרע."..

הסידרה על הסכם ז'נבה
המרכיב החסר בהסכם ז'נבה
הסכם ז'נבה – או בשמו המדוייק, ה"מודל להסכם קבע ישראלי-פלסטיני", הוא חיה מסוג מיוחד.
לא מדובר בהמצאה מהפכנית, כמו הטרנזיסטור או האינטיביוטיקה...

התעלמות מהסיכסוך:
לא תביא שלום למזרח-התיכון

שאמיל אידריס טוען כי "בקרב המנהיגות הפוליטית [האמריקנית והאיסלאמית] הנוכחית, שום צד אינו מעוניין במיוחד לדון בנושאים שהם בעלי חשיבות מכרעת עבור הצעד האחר." שתי ההנהגות, אומר אידריס, אינן מוכנות לפעול לנוכח ההידרדרות ביחסים האיסלאמיים-אמריקניים. לכן, הוא אומר, המוסלמים האמריקנים צריכים לפעול בקהילות שלהם – הן בצד המוסלמי והן בצד האמריקני שלהן...

הסידרה על הסכם ז'נבה
מה קרה להסכם ז'נבה
מנהל מרכז אל-אהרם למדע המדינה ולימודים אסטרטגיים מנתח את הסיבות לכך שהסכם ז'נבה לא אומץ על-ידי הצדדים המעורבים בסיכסוך. מעבר לכך, טוען המחבר, "האמריקנים, הערבים ושאר העולם היו עסוקים בנושאים אחרים, החל בבחירות בארצות-הברית ועד המצב בעיראק וההתפתחויות החדשות באיראן, בלוב ובסודאן."...

ספרים ופירסומים חדשים
[
MIDDLE EAST REVIEW IN ENGLISH]

מאמר מערכת:
נגד פיגועי ההתאבדות
מאמר מערכת שמבקר בצורה נוקבת את מצב העולם הערבי כיום, ונוקט עמדה חד-משמעית נגד פיגועי ההתאבדות, בטענה כי "פיגועי ההתאבדות  הם חלק אינטגרלי של חוסר-האונים והייאוש המאפיין במובנים כה רבים את מצבם של הערבים."...

יוזמת השלום הערבית:
היוזמה יכולה להביא שלום ונורמליזציה
ג'ודית קיפר מנתחת כמה מהסיבות לאופן שבו התקבלה יוזמת השלום הערבית. קיפר אמנם מכירה בצורך במעורבות מתמשכת של ארצות-הברית וחברות הקווארטט האחרות בתהליך השלום, אך היא מדגישה שמדינות ערב הן שצריכות למלא את התפקיד המוביל בכינון שלום במזרח-התיכון...


DE-Titel
US-Titel
Books




 

מה אתם חושבים?

Copyright: hagalil.com / 1995...

haGalil onLine