Jüdisches Leben in EuropaMit der Hilfe des Himmels

Promises - endlich auf Video!


 

What did you do today, to promote peace?
[ENGLISH]
Antarctica:
Scaling the Middle Ground

Bill Broadway reports on the recent Breaking the Ice expedition that will be awarded a Common Ground Award from Search for Common Ground. The awards honour those who have made important contributions toward bridging the divides between people, finding solutions to seemingly intractable problems, and providing hope where there often was none. (Source: The Washington Post, March 6, 2004)

מטפסים במדרון:
בחיפוש אחר מכנה משותף

ביל ברודוויי

בראש השנה האזרחית, משלחת של ארבעה פלסטינים וארבעה ישראלים הפליגה מדרום-אמריקה לאנטארקטיקה, במטרה לטפס על הר שאיש לא טיפס עליו בעבר ולהעניק לו שם.

מטרת המסע היתה בעיקרה חברתית ולא מדעית המשלחת, ששמה "שוברים את הקרח" הוקמה כדי להוכיח לחבריה ולעולם, שנציגי צדדים יריבים במזרח-התיכון יכולים לפעול יחד להשגת מטרה משותפת.
שיתוף הפעולה התגלה לעתים קרובות כאתגר לא פשוט.
כך למשל, אחד המשתתפים, עורך-דין ישראלי, נעלב כאשר משתתף אחר, איש הפתח, קיבל שיחת טלפון מהמנהיג הפלסטיני יאסר ערפאת. חילופי הדברים, כפי שהם מופיעים ביומן מקוון של המשלחת, הובילו לעימות מילולי על נושאים כמו השליטה בגדה המערבית ואתרי הקודש בירושלים, וכמעט הסתיימו במהלומות.

אבל בסופו של דבר, האתגר הפיזי הכרוך בכיבוש הר בגובה אלף מטר תבע את כל תשומת-לבם של ששת הגברים ושתי הנשים במשלחת, שהיו ברובם מטפסי הרים חובבים. הם התקדמו יחד על המדרונות הקפואים, לעתים קרובים אף היו קשורים זה לזה בחבלים, וכך השיגו את יעדם. ב- 16 בינואר, כאשר הקבוצה הגיעה לפיסגה, בחרה לקרוא להר בשם "הר הידידות הישראלית-פלסטינית."
הצלחתה של הקבוצה זכתה להכרה מצד אירגון
Search for Common Ground, אירגון לא-ממשלתי שבסיסו בוושינגטון, אחד האירגונים החשובים בעולם בתחום של פיתרון סיכסוכים. ב- 18 במארס, בשגרירות אוסטריה בוושינגטון, זכו חברי המשלחת בהכרה על יוזמת השלום שלהם – לצד חמישה אירגונים או אנשים אחרים שזכו בפרסי "מכנה משותף"', שהוענקו השנה בפעם השביעית.
בדרך-כלל הפרס מוענק לחמישה זוכים, אבל השנה, לאחר שנבחרו הזוכים, החליטו ראש ממשלת הודו, אטאל ואג'פאיי, ונשיא פקיסטאן, פרבס מושאראף, לחדש את התהליך המדיני בין ארצותיהם. השניים נוספו לרשימה וזכו בפרס משותף, מסביר ג'ון מרקס, מי שייסד ב- 1982 את האירגון, המונה כיום צוות של 400 איש ב- 13 ארצות.

מרקס דיבר איתנו בטלפון מירושלים, שם ייסד לפני שנתיים, יחד עם אשתו, סוזאן קולין מרקס, משרד נוסף של אירגונו. הצוות בישראל עוסק בימים אלה בהפקת תוכנית טלוויזיה מיוחדת בת חמש שעות, הבוחנת אפשרויות לפיתרון הסיכסוך הישראלי-פלסטיני באופן שלא יפגע באמת הפנימית של אף אחד מהצדדים. מרקס מספר שהתוכנית, שאמורה לצאת לאקרנים בקיץ, תשודר לפלסטינים בערבית ולישראלים בעברית.
עם האישים שזכו בשנים האחרונות בפרסי האירגון נמנים הארכיבישופ דזמונד טוטו, העיתונאי טד קופל, קרן דן פרל ו"ברית הגברים המודאגים", אירגון המגשר בין חבורות רחוב יריבות בדרום-מזרח וושינגטון.
השנה, לצד הזוכים שהוזכרו, זכו בפרס גם:
·       מקהלת פונטאמינה, שהוקמה ב- 1996 בסראייבו לאחר המלחמה בבוסניה, ובה שרים יחד נוצרים, מוסלמים ויהודים מאזור סראייבו. 75 חברי המקהלה הופיעו במספר ארצות, עם מגוון שירים מהמסורת הנוצרית, היהודית, המוסלמית וזו של המזרח-הרחוק. עשרים-ושבעה מאנשי מקהלת פונטאמינה – "גשר רוחני" בלטינית – הופיעו בטקס חלוקת הפרסים ב- 18 במארס, ובכנסיות באיזור ביום למחרת.
·       קהילת סנט-אג'ידיו, תנועה קתולית שנוסדה באיטליה ב- 1968 והפכה לאחד האירגונים החשובים ביותר בעולם בפיתרון סיכסוכים. בקהילה, מספר מרקס, 40 אלף חברים מששים מדינות. האירגון זכה להוקרה על מאמצי השלום שלו במוזמביק, על רקע מלחמת אחים בת שלושים שנה. הוא גם שיחק תפקיד חשוב במאבק באיידס באפריקה, והעניק סיוע לפליטי מלחמה ורעב בדרום-סודאן, בורונדי, אלבניה וקוסובו.
·       האוונגליסט ג'יימס מובל וויי והאימאם מוחמד נוראיין אשאפה, המנהלים יחד את מרכז הגישור הבין-דתי בקדונה שבניגריה. בעבר עמדו השניים בראש תנועות נוער שחבריהן תקפו זו את זו במסגרת סיכסוך מתמשך, שגבה אלפי קורבנות. אבל לאחר שהכירו בכנס בחסות המדינה, ושיתפו זה את זה בצער על בני משפחה שנפצעו או נהרגו בסיכסוך, הם התיידדו והחלו לפעול יחד לקידום הדיאלוג והשלום. באחד הפרוייקטים האחרונים שלהם הפגישו מנהיגי נוער נוצרים ומוסלמים מ-30 המדינות של ניגריה, שהשתתפו בסדנת שלום בת חמישה ימים.
·       הרשת הבין-דתית האזורית לאיידס, שבסיסה בשרלוט, מציעה טיפול לחולים ונשאים ולבני-משפחותיהם באמצעות רשת של 2,500 מתנדבים ויותר מ- 50 קהילות דתיות ששייכות לכעשרים פלגים שונים. הרשת, שהוקמה ב- 1992 על-ידי כוהנת דת בפטסיסטית בשם דבורה סי. ווארן, מכשירה אנשי דת, מסייעת בפיתוח תוכניות חינוך מונע ומפעילה צוותי טיפול קהילתיים המציעים לחולים ולנשאים תמיכה מעשית, רגשית ורוחנית.
·       הארולד סונדרס, הממונה על יחסים בינלאומיים בקרן קטרינג, יזכה בפרס האירגון על מפעל חיים. סונדרס, שלימד יחסים בינלאומיים ופיתרון סכסוכים באוניברסיטאות ג'ורג' מייסון וג'ון והפקינס וחיבר כמה ספרים בתחום, הוא חבר ברשת המשא-ומתן הבינלאומית במרכז קרטר. לשעבר היה חבר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן (1961-1972) ועוזר מזכיר המדינה לענייני המזרח-התיכון ודרום-אסיה (1987-1981). הוא נמנה עם הצוות המגשר בחמישה הסכמים שנכרתו בין ישראל ומדינות ערב בשלהי שנות השבעים, לרבות הסכמי קינג דייוויד, ותרם לשחרור בני-הערובה האמריקנים בטהראן ב- 1981.

ביל ברודוויי הוא כתב ה"וושינגטון פוסט". פורסם במקור ב"וושינגטון פוסט" ב- 6 במארס 2004. washpost.com

פלסטינים:
ההמתנה הארוכה לשלום
אליאס ה. טומא, פרופסור אמריטוס לכלכלה באוניברסיטת קליפורניה דן באסטרטגיה הפלסטינית של המתנה להתערבות חיצונית כדי לפתור את הסיכסוך הישראל. הוא קורא לפלסטינים "ליזום ולהציע פתרונות שישראל לא תוכל לדחות, גם אם פתרונות כאלה כרוכים בפשרות קשות מצדם." (פורסם במקור ב-
Amin.org ב- 1 במארס 2004)

יש להחיות את יוזמת השלום:
אבל הפעם תעשו את זה כמו שצריך

מאמר המערכת משבח את קריאתו החוזרת של המלך עבדאללה ה- II להחיות את יוזמת "שטחים תמורת שלום" שנוסחה בפסגה הערבית בביירות ב- 2002. במאמר נטען, כי כדי שתצליח, היוזמה צריכה לכלול מסע רציני ברמה המדינית ובתחום דעת הקהל, כדי להביע בפני העם היהודי והישראלי את הרצון הערבי בשלום הוגן וצודק. (פורסם במקור ב"דיילי סטאר" 12 במארס 2004)

http://www.sfcg.org/cgnews
שירות החדשות CGNews מציע חדשות, מאמרי דעה, כתבות ופרשנויות של מומחים מקומיים ובינלאומיים, העוסקים בטווח רחב של נושאים הקשורים למזרח-התיכון.
hagalil.com 24-02-2004


DE-Titel
US-Titel
Books




 

מה אתם חושבים?

Copyright: hagalil.com / 1995...

haGalil onLine