Jüdisches Leben in EuropaMit der Hilfe des Himmels

Promises - endlich auf Video!


 

[ENGLISH]

בהדמייה של מושב האו"ם:
בני נוער מנסים לפתור את הסיכסוך

לורן גלפונד

מחלוקות אזוריות וכלל-עולמיות לבשו השבוע גוון חדש: יותר מ- 300 בני נוער ישראלים ופלסטינים נכנסו זה לנעליו של זה במסגרת הדמייה של דיון באו"ם, שנפתחה במוצאי שבת בכפר-שמריהו.

למרות שרוב התוכניות המשותפות לבתי-ספר ישראלים וערבים הוקפאו בשלוש השנים האחרונות, תלמידים אלה, הבאים מ- 19 בתי-ספר תיכוניים שונים, יבלו יחד עד יום שלישי ויעסקו בהדמייה של ועדות האו"ם האמיתיות, שבמסגרתן ידונו ב נושאים אזוריים ובינלאומיים כמו זכויות האדם, פירוק החימוש, איכות הסביבה וסיכסוכים טריטוריאלים. מועצת ביטחון מדומה תדון גם בהחלטת אפשריות לגבי שיקום עיראק, הטרור, איומים על הביטחון הגלובלי והרחבת מספר המדינות החברות בה. ביום שלישי תקרא האסיפה הכללית את ההחלטות ותצביע עליהן.

המארגנים מקצים לכל קבוצה או בית-ספר מדינה שונה במועצת הביטחון או באו"ם, הרחוקה מהאינטרסים שלהם. בית-ספר בינלאומי, שבו לומדים בעיקר תלמידים דוברי-ערבית, ייצג את ישראל. בתי-ספר יהודים ישראלים ייצגו את מדינות ערב, לרבות מצרים, לבנון וסוריה. משחק התפקידים משמש כלי חשוב כדי לעזור לתלמידים לראות את הבעיות מנקודת הראות של האחר.
שגריר הודו רמינדר סינג ג'אסאל והשגריר האירי פטריק הנסי השתתפו בטקס הפתיחה, ופנו למשלחות שבהם תלמידים מישראל, בית-לחם, רמאללה ומזרח-ירושלים, מבית-הספר הבהאי הבינלאומי בפראג, וגם בני-נוער מנבחרת הדיון הירושלמית ומאירגון "זרעי שלום".

בעוד תלמידים דוברי ערבית מכפרים ישראלים ופלסטינים חוברים בוועדות ליהודים-ישראלים ולתלמידים זרים, הוקמה מאז השנה שעברה גם ועדה סגורה מיוחדת המתמקדת בסיכסוך הישראלי-פלסטיני.
אף כי יש מאות תוכניות הדמייה של האו"ם בארצות בכל העולם, ישראל – יחד עם טורקיה וירדן – נמנית עם קומץ מדינות המזרח-תיכוניות שאירחו ועידה כזו.
ישראל היא המדינה היחידה שהוועידה בה כוללת ועדת גישור לסיכסוך הישראלי-פלסטיני. שמה הוא "הוועדה השמינית", והיא מתמקדת בפיתרון סיכסוכים. כאן מציגים התלמידים את השקפותיהם שלהם, במקום לשחק במשחק תפקידים. הוועדה מממונת על-ידי יונסקו, ומנחה אותה מכון אדם לדמוקרטיה בשלום. התלמידים דנים בבעיות הקשורות לביטחון, מחסומים, עוצרים, נוכחות צבאית ומדיניות דמוקרטית ובשאלת הריבונות על ירושלים. את הקמת הוועדה הגו בבית-הספר האמריקאי הבינלאומי וולוורת'-ברבור שבכפר-שמריהו, שמארח מדי שנה את תרגיל ההדמייה של האו"ם בישראל.

"תמיד התעניינתי בפוליטיקה ובדיונים, אבל למדתי כאן המון על פיתרון בעיות וסכיסכוכים. למדתי שכתיבה, הצמדות לניסוחים פשוטים והצגת נקודת ההשקפה שלך מקנים לך פרספקטיבה בהירה יותר," אומרת ג'יהאן עבדאללה בת ה- 17, מבית-הספר "אל-קודס" בשועפאט. "למדתי גם שיש יותר מהשקפה ישראלית אחת - יש הרבה, הרבה השקפות, כך שאיני יכולה להכליל."
בין דיון לדיון, אמרה, יש בין הישראלים לפלסטינים "הסכמה רבה במידה מפתיעה."
בשנה לפני השתתפותם בוועידה לומדים התלמידים הקשבה, משא ומתן, דיפלומטיה וכישורים של פיתרון סיכסוכים. במקביל הם לומדים על המחלוקות האזוריות והבינלאומיות שבהן ידונו.
כמעט לכל הוועדות הוצגו משברי פתע, למשל לוויין אמריקני עם נשק להשמדה המונית שהתרסק בלוב. "התלמידים צריכים למצוא פתרונות," מספרת המארגנת שרה ג'יין שפירא. "השנה הוועידה גדולה ומוצלחת מאי-פעם, והתלמידים שומרים על ההתלהבות מאז מושב הפתיחה. ההצלחה הגדולה ביותר היא מן הסתם הוועדה השמינית."
"השתתפתי בהדמייה כבר פעמיים, אבל השנה החלטתי להתמקד בסיכסוך הישראלי-פלסטיני, כי בדומה לכל חברי הוועדה השמינית, אני מאמינה שזה הנושא החשוב ביותר שקשור לחיים שלנו כאן," סיפרה ל"ג'רוזלם פוסט" תמר להב בת ה- 17, תלמידה בבית-הספר "היובל" בהרצליה. אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים לפתור לפחות חלק מהבעיות. בינתיים הממשלה מתקשה לעשות את זה, וכיוון שאנשים מתים משני הצדדים, אנחנו יושבים ומדברים."

לורן גלפונד זכתה בפרס אליאב-סרטאווי לעיתונות במזרח-התיכון לשנת 2003, בקטגורית העיתונות הישראלית. את הפרס ייסדה קרן זל לורי לעיתונות. פורסם במקור ב"ג'רוזלם פוסט" ב- 17 בפברואר 2004. בקרו באתר העיתון ב - http://www.jpost.com

http://www.sfcg.org/cgnews
שירות החדשות CGNews מציע חדשות, מאמרי דעה, כתבות ופרשנויות של מומחים מקומיים ובינלאומיים, העוסקים בטווח רחב של נושאים הקשורים למזרח-התיכון.
hagalil.com 24-02-2004


DE-Titel
US-Titel
Books




 

מה אתם חושבים?

Copyright: hagalil.com / 1995...

haGalil onLine