Jüdisches Leben in EuropaMit der Hilfe des Himmels

Promises - endlich auf Video!


 

דיאלוג בין תרבויות
Dialogue of Civilizations
לקדום ההבנה בין המערב לארצות שאוכלוסייתן מוסלמית ברובה

העניין פשוט: שני עמים, שתי מדינות
עמוס עוז

[DEUTSCH]
[ENGLISH]
Falls Sie Lust haben diesen Artikel fuer haGalil onLine (ehrenamtlich) zu uebersetzen, melden Sie sich bitte hier.

Der israelische Schriftsteller Amos Oz hat in Frankfurt den Friedenspreis der Geschwister Korn und Gerstenmann-Stiftung erhalten. Bundesaußenminister Joschka Fischer bezeichnete Oz bei seiner Laudatio als "einen der größten Schriftsteller Israels" und als "unermüdlichen Kämpfer für den Frieden". Die mit 40.000 Euro dotierte Auszeichnung wird alle zwei Jahre an Persönlichkeiten vergeben, die sich für den Frieden im Nahen Osten einsetzen.
[Rede von Amos Os (ra)] [
Tel Aviv, 11. Mai, Rabin-Platz]

לראשונה במאה שנות סיכסוך שני העמים - היהודים הישראלים והערבים הפלסטיניים - מתקדמים  יותר ממנהיגיהם. בעוד המנהיגים נגררים בעל כורחם לתהליך השלום, יודע העם שאדמת המריבה צריכה להתחלק לשתי מדינות-לאום.

למעשה, העובדות הבסיסיות פשוטות מאוד. מדינה שגודלה בערך כגודלה של סיציליה מאוכלסת כיום על-ידי 5.5 מיליון יהודים ושלושה עד ארבעה מיליון ערבים. הם אינם יכולים לחלוק ביניהם את האדמה - ולכן עליהם לחלקה לשניים. הצ'כים והסלובקים עשו כך לא מזמן, בלי שתשפך ולו טיפת דם אחת.

לאחר שלוש שנים של אינתיפאדה פלסטינית אכזרית ודיכוי ישראלי אכזרי מבינים רוב הישראלים שיהיה צורך לפנות את מרבית ההתנחלויות בגדה המערבית ובעזה, אחרת לא תיתכן מדינה פלסטינית שתהיה לה קיימות. במקביל, יותר ויותר פלסטינים מבינים כיום שפליטי 1948 יצטרכו להתיישב בפלסטין, ולא בישראל, אחרת לא תיתכן מדינת ישראל שתהיה לה קיימות.

תהליך ההתפכחות הזה כואב. עבור שני הצדדים משמעותו דימוי עצמי פגוע, צדק חלקי, חלומות מנופצים ותחושה קשה של אובדן. ברגע שייושם פיתרון שתי המדינות שני הצדדים יחושו כאילו עברו כריתה.

זה הרגע שבו שאר העולם צריך להושיט לצדדים כמה שיותר עזרה, אהדה והבנה. זו השעה לממשלות ואישים בעלי רצון טוב להציע תוכנית מרשל קטנה ליישובם של הפליטים הפלסטיניים במדינת פלסטין. זו גם השעה להציע לישראל את הערובות הבטחוניות שהיא זקוקה להן בתמורה לוויתור על השטחים הכבושים.

זו השעה לחמלה, לא לחשבונות היסטוריים או האשמות. לצילומים בעקבה משמעות מועטה. קשה להאמין שאריאל שרון או מחמוד עבאס יהפכו לנלסון מנדלה. אבל בין אם הדבר מוצא חן בעיניהם ובין אם לא, נראה ששרווליהם נתפסו כעת בגלגלי השיניים של תהליך השלום. הם נגררים לתוכו בבעיטות ובצעקות, מנסים לרצות את הקיצונים מבית. אבל שני המנהיגים יתקשו כעת מאוד להימלט מתהליך השלום.

אל לנו לצפות לירח דבש פתאומי בין אויבים בנפש. בואו נצפה לגירושין כאובים, בואו נקדם את חלוקתו של בית קטן מאוד לשתי דירות קטנות עוד יותר. השעה בשלה לכך.

מאמרו של עמוס עוז פורסם במקור ב"לוס אנג'לס טיימס" ב- 6 ביוני 2003
בקרו באתר העיתון ב-
http://www.latimes.com.
מופץ על ידי שירות CGNews
הפירסום אושר על ידי בעלי הזכויות

  • נואה סלמה:
    האלטרנטיבה הלא אלימה
    נואה סלמה, מנהל המרכז לפיתרון סיכסוכים ופיוס ((WIFAQ בבית לחם, קורא לפלסטינים "לעצור ולבחון את את המסלול והאסטרטגיה של המאבק הלאומי הפלסטיני," ולשקול פנייה ל"אסטרטגיה חדשה העושה שימוש בכלי הנשק של ההתנגדות הלא אלימה".
    (פורסם במקור ב- CGNews  ב- 9 ביוני 2003)

  • עמוס עוז:
    העניין פשוט: שני עמים, שתי מדינות
    כעת, בשעה שדומה כי גדל הסיכוי לשלום בין ישראלים לפלסטינים, והעמים משני הצדדים "מתקדמים יותר ממנהיגיהם", מדבר עמוס עוז על הצורך לתמוך בפיתרון שתי המדינות, למרות הכאב הגדול הכרוך בו: "עבור שני הצדדים, משמעות הפיתרון הזה היא דימוי עצמי פגוע, צדק חלקי, חלומות מנופצים ותחושת אובדן קשה."
    (פורסם במקור ב"לוס אנג'לס טיימס" ב- 6 ביוני 2003)

  • סדאקו אוגאטה:
    תפיסה חדשה של הביטחון האנושי
    לאור השינויים המהירים בזירה הבינלאומית קורא סדאקו אוגאטה, לשעבר הנציב העליון של האו"ם לענייני פליטים, לפיתוח תפיסה בטחונית חדשה המתמקדת באנשים ולא במדינות. מושג הביטחון האנושי "עוסק בהבטחת החירויות האנושיות החיונית והרחבתן." מטרתו איננה "לבוא במקום ביטחון המדינה, אלא להשלים אותו."
    (פורסם במקור במהדורה הבינלאומית של ה"הראלד טריביון" ב- 8 במאי 2003)



hagalil.com 13-04-2003

Books


DE-Titel
US-Titel

 
 
Refusenik Watch,
Refuse
Gush Shalom
New Profile
Shalom achshav
Taayush

[Hevenu Schalom
alenu!]

Radio Hebrew:
[
ZaHaL-WM]
[Kesher israeli]

Copyright: hagalil.com / 1995...

haGalil onLine